Шабо – один із стародавніх теруарів Європи. Історія сягає ще стародавніх часів – праотцями виноробства в цьому регіоні вважають греків. Вже у XVI ст. тут вирощували різні сорти винограду, один з яких росте і досі – це автохтонний сорт Тельті-Курук (лисячий хвіст).
У 1822 році швейцарські переселенці заснували тут виноробне поселення. І вже за чверть століття шабські вина отримали свою першу золоту медаль. У радянські часи підприємство вважалося одним з найбільших в країні. На виноградниках Шабо проводилися наукові дослідження, вирощували виноград найрізноманітніших сортів і виробляли виноматеріали для тихих та ігристих вин, популярними були також марочні вина. Проте, у роки перебудови виноробство в Шабо зазнало занепаду.
Відродження почалося у 2003 році, коли було створено компанію SHABO – український виноробний комплекс з повним циклом виробництва. Діяльність компанії – це вирощування та переробка винограду, виробництво й реалізація алкогольної продукції, яка створена виключно з відбірного винограду.
Сьогодні широкий асортимент продукції SHABO представлено в усіх регіонах України, а також у Грузії, Ізраїлі, Китаї, Польщі, Латвії, Естонії, Бельгії, Франції, Данії, Чехії, США, Бразилії, Канаді, Азербайджані, Японії, Норвегії та Великобританії.
Ви можете відвідати Центр культури вина SHABO, а також замовити екскурсію комплексом.