Wineidea

Популяризація українського виноробства

Подорожуючи винними шляхами світу, у Павла Макогона й зародилась ідея самому випускати благородні напої достойного рівня та популяризувати українське виноробство. У 2013 році почала свою роботу виноробня WINEIDEA, де для створення вин використовується пневматичний прес закритого типу, щоб зменшити окислення сусла. Вініфікація білих вин проходить у ємностях із нержавіючої сталі під контролем температури, а частина – у бочках. Червоні вина ферментуються у ємностях відкритого та закритого типу, проходять витримку у дубових бариках.

На невеличкому винограднику у 2 га в основному ростуть білі сорти – Цитронний Магарача, Совіньйон Блан, Рислінг, складний і багатообіцяючий міжвидовий гібрид Йоханнітер. Ґрунт виноградників – це пісок, глина та похідні від них. Враховуючи поєднання з помірно північним кліматом, виробники вирощують виноград із хорошою кислотністю, що дозволяє отримати більш свіжі та чисті вина з такими нюансами в ароматі, які складно отримувати у винах із винограду південних областей. Частина винограду також доставляється й з інших плантацій, контролюючи при цьому кондицію та збирання врожаю.

Білі вина виноробні WINEIDEA – це Совіньйон Блан, Ріслінг, Шардонне, які виробляють без витримки в бочці, для отримання більш легкого, яскравого та свіжого ароматного профілю.

Червоні вина – це переважно сорти Каберне Совіньйон та Одеський Чорний. Після тривалої постферментаційної витримки на меззі вина витримуються у французьких бариках не менше року! Недавно створено невелику експериментальну партію Піно Нуар. Вина з Одеського Чорного частково виробляють із застосуванням італійського аппасименто. Також розпочато виробництво тонкого rose.

usercartcrossmenu